Mauser 66 Kijker montage.

 

Voor niet courante wapens kan je online ook onderdelen vinden. Je weet dan niet altijd of ze passen.

Deze klant bestelde een montage beugel en heeft het wapen binnen gebracht voor montage van de kijker. Er waren geen gaten voor zien.

 

Eerst hebben wij de beugel uit de doos gehaald en op het geweer gelegd. Alles lijkt te passen tot dat we de grendel openden, hierdoor werd de beugel minimum 6 mm omhoog gelicht.

 

Na contact gehad met de klant werd er besloten om een nieuwe beugel te fabriceren. De aangekochte beugel stond model voor de nieuwe.

De oude was van staal en daarom hebben wij ook voor staal gekozen. Een rond stuk staal werd in de draaibank gestoken en daarin werd een gat geboord met de diameter van de actie.

Daarna werd de as aan 4 zijn vlak gefreesd met het gat als referentie. Waarna de verdere afwerking volgde met de freesbank. Het afgewerkte product had het zelfde gewicht als het oude. Er werd op strategische plaatsen materiaal weggenomen om het lichter te maken.

 

Na voltooiing van alle frees- en polijstwerk werd het geheel geblauwd. Daarna konden we de kijker monteren op het wapen en dan de kijker .